Лондон от високо

 auto

 

Пет места, от които да се насладите от високо на космополитната столица на Великобритания.
Независимо за колко дни сте в Лондон, винаги е добра идея да отделите време за панорамни гледки.

 

 

 

Пътуванията до Лондон и разходките в този така мащабен, аристократичен и съвременен град винаги са ни носили заряд и един невероятен поглед към симбиозата на малкото с голямото, старинното със съвременото и усещането, че всичко си е на мястото. Тази неповторима хармония единство най-добре може да се види от високо. Лондон изобилства с възможности и места, от където да се насладите на панорамни гледки на перлата в короната.

 

Ето нашите предложения за добре прекарано време в Лондон.
 

 

 

1.       Royal Observatory of Greenich (Гринуичката Кралска Обсерватория)

 

Макар и разположен на сравнително равен терен, има места, от които градът може да се наблюдава от високо. Един от естествените хълмове е този, на който е изградена Гринуичката кралска обсерватория. Тя е основана през 1675г от крал Чарлз II и играе основна роля в астрономията и навигацията. Известна е с това, че през нея преминава мередианът приет за нулев и спрямо него се определя географската дължина. Нулевият мередиан минава и извън музейната част на обсерваторията и достъпът до него е свободен.
Пътят водещ до хълма минава през Гринуичкия парк, което допълва изживяването с приятна разходка. От този хълм се открива красива панорама към Гринуичкия университет, река Темза,  източен Лондон и  Канари уорф
(Canary Wharf) - това е най-големият финансов център на Великобритания с множество небостъргачи, които правят гледката още по-грандиозна.

 

 

 

 

 

 


От хълма лесно се забелязва и многофункционалната зала О2 открита през 2007г., в коята се провеждат културни и спортни събития.
Слизайки от хълма не пропускайте да се разходите по крайбрежната част на Гринуич, включена в списъка на обектите на световното наследство на Юнеско.

 



2.       Tate Galery – Blavatnik building (галерия Тейт)

 

Друго популярно място за наблюдение е терасата на галерията за модерно  изкуство Тейт Модерн. Галерията се намира в централен Лондон и се помещава в сградата на бивша електроцентрала. Тейт е дом на чуждестранното модерно изкуство и арт инсталации и формира отношението на лондончани към модерното изкуство.

 

 

 

 

 

 

 


В новопостроената към нея сграда „Блаватник“, има изградена тераса за наблюдение. Тя предлага 360 градусова гледка към централен Лондон, небостъргача „Шард“, Лондонското Сити и катедралата „Сейнт Пол“. Достъпът до терасата е напълно безплатен.

 

 

 

3.      Sky Garden (зимната градина Скай гардън)

 

Още едно много приятно място, от което да се насладите на Лондон от високо, при това отново безплатно. На последният 37–ми етаж на небостъргача „Уоки Токи“ разположен в сърцето на Лондонското Сити се намират зимна градина, кафе, ресторант и бар. Има открита тераса откъм южната страна и панорамна гледка във всички посоки. Отделете час и се потопете в атмосферата на непретенциозност и уют и бъдете над нещата – буквално и преносно. За още по-голямо величие на гледката посетете небесната градина Sky Garden в часовете, когато слънцето зелязва и облива в оранжево-червени цветове мостът „Таур Бридж“ и крепостта или закачливо се оглежда в хилядите стъкла на небостъргачите в Ситито.

 

 

 

 

 

 

 

 

Кафе или чаша вино изпити в компанията на безвремие и спокойствие ще оставят завинаги своя топъл спомен. За да избегнете чакането на опашката за посещението на Скай Гардън желателно е да си направите предварителна резервация, която е безплатна.

 

 

 
4.      Radio Rooftop Bar

 

Руфтоп барове в Лондон има много. Но този, който ние сме решили да споделим с вас е с една от най-добрите гледки. Намира се на последния етаж на хотел „МЕ“, съвсем близо до Ковънт гардън. Барът разполага с две тераси, от които може да се насладите на централен Лондон.

 

 

 

 

 

 

 


В спокойна и изискана атмосфера ще заситите глада на сетивата не само с вкусна храна, но и с невероятни гледки към Темза пазена от величието на небостъргачите. Ще запечатате с поглед колелото
London Eye, Биг Бен, катедралата Сейнт Пол.
А комбинацията от шампанско или коктейл в края на деня със залязващо слънце е винаги добра идея. 
Имайте предвид, че за да посетите
Radio rooftop bar се изисква резервация и спазването на дрескод. 

 

 

 

 

5.      Gong bar

 

 Няма как да подминем и емблематичния небостъргач The Shard (буквално в превод означаващ парче стъкло) е приютил в своите 87 етажа няколко възможности за приказни гледки от високо. Но, ние ще отидем на 52- етаж за да поседнем в коктейл бара Gong, това е най-високият хотелски бар в Европа.

 

 

 

 

 

 

 


В елегантна и изискана обстановка си поръчайте напитка от списъка с иновативни коктейли и съзерцавайте величието на нощен Лондон. Отморяващо, релаксиращо и незабравимо преживяване.
Няма  изискване за дрескод и резервация, но от скоро е заложена минимална консумация от 30 паунда на човек. 

 

Лондон извисява, но колко високо ще стигнеш зависи от теб. И дори там сред небесната шир и извисен над града, можеш да останеш много по-приземен отколкото, когато си на земята. 


С удоволствие споделяме с нашите туристи тези и още невероятни места от този космополитен и очарователен град с екскурзионната ни програма за Лондон.