ЕКСКУРЗИЯ ДО ВЕНЕЦИЯ - ВЕРОНА СЪС САМОЛЕТ

Транспорт Самолет
Продължителност 4 дни / 3 нощувки
Маршрут София - Венеция - Верона - София
Дати 06.06 - 09.06.2024 ; 10.10 - 13.10.2024 ; 17.10 - 20.10.2024
Цена от 995лв.
Резервирай

 

Предимства:

Отработена програма, която предлагаме повече от 14 год. и с много добри отзиви. Препоръчана екскурзия.
Пътуване с водач-представител от фирмата придружаващ групата по време на цялата екскурзия с туристическо и информационно обслужване на български език.

• Богата екскурзионна програма с три опознавателни дни за Венеция, островите Мурано и Бурано.

• Възможност за eксурзия и разглеждане на Верона с водач на български език.

• 4 дни с туристически програми на български език с водача групата.
Екскурзия с малка група.


 

 

1 ден
Среща на летище София с нашия водач на групата и полет от София до летището в Тревизо. Трансфер до  Местре-Венеция. Настаняване в хотела. Добре дошли в градът построен върху вода и своебразен магнит за сетивата. Свободно време и опознавателна разходка с водача на групата в старата част на Венеция - канали, гондоли, архитектура и храна. Ще се потопите в неповторимата вечерна атмосфера и романтиката на каналите отразяващи светлините на града. Завръщане в хотела. Нощувка.
2 ден
Закуска. Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език на най-изумителния град в света-Венеция - канали, гондоли и романтика. Градът е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички канали - Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век. Обиколката включва разглеждане на историческия център на Венеция: площад Сан Марко с двореца на Дожите(отвън), Кампаниле, моста Риалто, моста на въздишките, венециански църкви и много други забележетилени места с интересна беседа на български език. Свободно време във Венеция. Нощувка.          
3 ден
Закуска. Свободно време или туристическа програма по интереси. Възможност за допълнителна екскурзия до Верона с водача на групата (около 25-30 евро/човек - включва информационно и туристическо обслужване + трансфер). Градът на Ромео и Жулиета изобилства с живописни сцени, скътани сред лабиринта от улички. Издигнат на брега на река Адидже, Верона e дом на един от великите ренесансови умове -Данте Алигиери. В центъра на Площад на Синьорията може да се види негова скулптура. Безспорно най-популярната забележителност във Верона е балконът и къщата на Жулиета, главната героиня на Шекспир в „Ромео и Жулиета“. В двора на сградата има бронзова статуя на Жулиета. Сред забележителностите на Верона е живописният площад „Ербе” в центъра на града. Тук можете да напазарувате сувенири за роднини и приятели и да се потопите в историческата атмосфера на града. В миналото това е бил Римски форум, а днес са разположени почти всички значими сгради за Верона. В централната част се намират също Търговският дом (1301 г.), градската управа (Ратуша), 83-метровата кула на Ламбертите (1172 г.), наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Арена ди Верона е най-запазената антична постройка във Верона. В миналото са се водели гладиаторски битки, а днес арената всяка година става дом на мащабен оперен фестивал. Тук за пръв път е представена операта „Аида“ на Верди.  На сцената на Арена ди Верона са пели известните български оперни певци Николай Гяуров, Гена Димитрова и Райна Кабаиванска. Завръщане във Венеция. Свободно време. Нощувка.
4 ден
Закуска.  Освобождаване на хотела
(багажът се оставя на съхранение в специално помещение на хотела). Свободно време във Венеция с възможност за разходка с корабче по Канале Гранде и до островите Мурано и Бурано - известни с венецианското цветно стъкло, сувенирите, бижутата от стъкло, дантелите и цветните къщи (провежда се с водача на групата). Трансфер до летището в Тревизо. Полет за България.

 

Настаняване в хотел Plaza 4 * или подобен.
https://www.hotelplazavenice.com/

Настаняване в хотел Delfino 4* или подобен.
https://www.hoteldelfino-mestre.com/en/

Настаняване в хотел Lugano Torretta 4* или подобен.
https://www.hotellugano.it/en/

 

 

За дати 10.10 и 17.10.2024 год.
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА за записвания до 31.05.2024 г.
или до изчерпване на промо местата:
995 лв. на човек в двойна/тройна стая.

При записване цената подлежи на препотвърждаване.


 

За дата 06.06.2024 год.
ЦЕНА:

1095 лв. на човек в двойна/тройна стая.

При записване цената подлежи на препотвърждаване.


Цената включва:
Самолетни билети София – Тревизо – София с включени летищни такси;
1 брой салонен багаж 40 x 20 x 25 см.;
3 нощувки със закуски в хотел 3* или 4* ( локация: Венеция-Местре );
Пешеходна обиколка на Венеция с екскурзовод на български език (при минимум записани 8 туристи);
Туристическо и информационно обслужване на български език за всеки ден от екскурзията;
Представител-водач от фирмата (при минимум записани 8 туристи).  
Медицинска застраховка (има доплащане за мед. застраховка за лица над 65г – 5 лв., за лица над 70г - 10лв., лица над 80г - подлежат на допълнително одобрение от застрахователната компания).

Цената не включва:
• Трансфер - около 20 евро на човек за двете посоки; Заплаща се на място.
• Туристическа такса във Венеция ( от 2 до 4 евро на човек на вечер,  заплаща се на рецепцията на хотела);
• Екскурзия до Верона с водач на български език и туристическо обслужване - около 40 евро/човек. Цената включва - двупосочен билет до Верона и обратно до Венеция-Местре, билети за градския транспорт във Верона и информационно обслужване от водача на групата. Заплаща се на място;
Разходка с корабче по Канале Гранде и до островите Мурано и Бурано с водача на групата – около 40 евро/човек. Цената включва – билет за корабчето и информационно обслужване на български език; Заплаща се на място.
• Входни такси на туристически обекти;
• Допълнителен салонен багаж с размер - 55 x 40 x 20 см.  - около 30 лв. на посока. Заявява се и се плаща с депозита или при доплащането. Цената подлежи на препотвърждаване.
Чекиран багаж до 10 кг. / 20 кг. - около 55 лв. на посока. Заявява се и се плаща с депозита или при доплащането. Цената подлежи на препотвърждаване.
• Лични разходи.

 

 

Начин на плащане :
Депозит – 50% от цената на човек;
Пълно плащане до един месец преди датата на пътуването.
Плащането се извършва по банков път или в брой на място в офиса.

 


Полетно разписание:
София 11:40 ч. – Венеция Тревизо 12:30 ч.
Венеция Тревизо 14:20 ч. – София 17:05 ч.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

 

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на мероприятията и часовете им на провеждане по време на екскурзията с цел най-добро изпълнение на програмата.


Информация
Записването става с лична карта или задграничен паспорт.
За ненавършилите 18 год пътуващи с един родител или друг придружител е необходима нотариално заверена декларация-оригинал и копие.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата с водач от фирмата - 8 туристи. Крайния срок за уведомяване на туристите, когато необходимият брой не е набран е 7 дни преди пътуването.
Плащането се извършва в брой в офиса или по банков път.
Няма специфични медицински, санитарни изисквания и визови ограничения. Програмата не е подходяща за трудноподвижни лица.
Удостоверение за Туроператор № PK-01-75-71/30.05.2016 г. Застраховка "Отговорност на туроператора" в "Евроинс" АД.

 


Забележка – Съгласно условията на авиопревозвача при отказ от пътуване стойността на самолетния билет не се възстановява.

Информация за превозвача : Ryanair DAC.
При отказ от пътуване цената за пътуване и таксите не се възстановяват.
Превозването на течности, аерозоли и гелове в зоната за сигурност на летището и на борда се контролира в съответствие с актуалните Изисквания за сигурност в ЕС.
Течности в ръчния багаж
Когато минавате през проверката на сигурността на летището:
• Пренасяните течности трябва да са в опаковка не повече от 100 мл.
• Всички контейнери за течности, отговарящи на ограничението от 100 мл., могат да бъдат поместени в прозрачен пластмасов затварящ се еднолитров плик с размери 20 см. x 20 см.
• Всички течности трябва да бъдат пренасяни в единични, прозрачни, повторно затварящи се пластмасови опаковки с размери максимум 20 см. х 20 см. и с общ капацитет до 1 литър.
• Опаковката с течностите трябва да бъде извадена от останалия ръчен багаж и да бъде прегледана самостоятелно.
Чек-ин гишето - отваря 2 часа преди излитане и затваря 40 минути преди излитане. Пътници, които се явят по-малко от 40 минути преди обявеното за излитане време не се допускат на борда, губят местата си, а парите им няма да бъдат възстановени.

Местата в самолета се определят на случаен принцип. За две съседни места ( отиване-връщане) се изисква доплащане на турист.

Полезна информация:
Посещението на Двореца на дожите във Венеция се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за Двореца на дожите и музеите на площад “Сан Марко” (Музеят “Корер“, Националният археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчана) е 13 евро. При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на дожите (около 8 евро).

За снимки: www.facebook.com/zoratours

 

Виж още:
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ