Полезна информация

 

 

 

Как да резервирате

Записването за екскурзия/почивка е възможно по следните начини:

- директно в офиса на фирмата;

- по интернет чрез попълване и изпращане на резервационна бланка чрез бутона Резервирай към туристическата програма или изпращане на заявка в свободен текст на имейл zoratours@abv.bg ;

 - по телефон.

 

Кога е валидна резервацията 

За да бъде валидна една резервация е необходимо да има внесен депозит в конкретен срок. Детайлите относно срока за внасяне на депозита, сумата за депозита, начина на плащане, банкова информация и др. подробности се предоставят на клиента от нас в писмен вид на имейла, който клиента е оставил за връзка в резервационната бланка. Или клиентът бива информиран за всички условия по записването при срещата ни  в офиса или в телефонен разговор.

 

Начини на плащане

Плащането се извършва в брой или по банков път в левовата сметка на „Зора Турс“ ООД. Банковата и фирмената информация може да намерите в интернет страницата ни най-отдолу в секция Документи или в Контакти.

След внесен депозит се подписва договор за конкретното пътуване.

 

Какви необходими данни се предоставят и защо 

Вашите лични данни - три имена на латиница по личен документ, ЕГН, номер на документа, дата на издаване и валидност и др., които изискваме да ни бъдат предоставени са необходими за сключването на договора за пътуването, за сключване на медицинската застраховка, за хотелската резервация, за закупуването на самолетен билет и др.

Задължително е да ни бъде предоставен актуален мобилен телефонен номер за връзка с клиента с цел по-добрата организация преди пътуването и по време на самото пътуване. По телефон или имейл  предоставяме информация, относно час и място на тръгване за организираното групово пътуване и всички необходими подробности касаещи пътуването. 

 

Какво представлява медицинската застраховка 

Медицинската застраховка се сключва за периода на  пътуването в чужбина и представлява застрахователна премия, която покрива неотложна спешна медицинска помощ в следствие на акутно заболяване, злополука или спешна стоматологична помощ.

Медицинската застраховка обикновено е включена в пакетната цена на груповото пътуване, като за лица над 65 год. съгласно условията и тарифите на застрахователното дружество има допълнително доплащане. Тези доплащания точно и ясно сме обявили в съответната туристическа програма.

За пътуващите със собствен транспорт медицинската застраховка не е включена в пакетната цена.

 

Как пътуват в чужбина български граждани, които нямат навършени 18 години

Те трябва да имат валиден задграничен паспорт или лична карта.

Съгласно законите на Република България лица, които нямат навършени 18 години могат да напускат пределите на страната само със съгласието на двамата родители. За тази цел, ако пътуват само с единия родител, пътуващото дете трябва да носи със себе си нотариално заверена декларация от другия родител удостоверяваща неговото съгласие, че може да напуска България.

Ако детето пътува без двамата родители, а с друг възрастен придружител, тогава нотариалната декларация, трябва да бъде заверена и от двамата родители.

Тази декларация се изготвя по образец при нотариус и трябва да включва периода на пътуването в чужбина. За пътуването трябва да се носи оригиналната нотариално заверена декларация и направено копие на декларацията, защото при проверката от граничните служители копието остава при тях.

Дете, което пътува в чужбина с родителите си, но те са с различни фамилии, е необходимо и копие от акта за разждане на детето.