ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯПОНИЯ

Транспорт Самолет
Продължителност 12 дни / 9 нощувки
Маршрут София - Истанбул – Осака – Нара - Киото – Kаназава - Токио - Нарита - Истанбул - София
Дати
Цена от 2490
Резервирай

 

За Япония:
Когато споменаваме Япония, сетивата ни се пренастройват, представяме си онази затворена, романтична, сантиментална самурайска страна отпреди епохата Мейджи, но макар и ревниво да пази своите уникални традиции и самобитност, тя отдавна не е само това. Силният традиционализъм на японците наистина впечатлява, в контраст с един нов свят – динамичен, футуристичен, понякога сюрреалистично странен и толкова зашеметяващ, че предизвиква една възбуждаща атака върху сетивата. И да, Япония е несравнима, защото прилича само на себе си! Изключителна култура, удивителна природа, феноменална храна, а хората – те просто трябва да се видят и усетят! Да си подариш пътуване до тази невероятна страна е едно от онези преживявания, което се помни цял живот!

 

 

 

1 ден:  София – Истанбул
Отпътуване от София в 21:25 ч. пристигане в Истанбул в 22:45 ч. Отпътуване от Истанбул за Осака 1:25ч.

 

2 ден:  Истанбул – Осака
Пристигане в 18:40 ч. местно време. Нощувка в Осака.

3 ден:  Осака - Дотонбори, Шинсайбаши
Закуска. Градът е царство на електрониката и на кулинарията. Казват, че в Токио човек харчи парите си за обувки, в Киото – за кимона, а в Осака – за ресторанти. Едно от най-колоритните кътчета на стара Осака е около популярната улица Дотонбори, където се диктува кулинарната мода в Япония. Тя е разположена на брега на едноименния канал и впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Следва посещение на най-интересната забележителност в града – замакът Осака, построен през 1576 г. Ще посетим 40-етажния небостъргач Умеда, символ на високите технологии и ултрамодерна архитектура. Сградата се състои от две кули с височина 173 м, свързани помежду си с Обсерваторията „Плаваща градина“. Умеда е завършена през 1993 г. и от нея се открива невероятна панорамна гледка. Вечерта може да похапнете в някои от ресторантите за местни специалитети на Хозенджи Йокочо или ако не сте уморени, може да пробвате някои от модерни барове в района на Намба. Гарантираме ви, че тук ще намерите заведения за всеки вкус! Нощувка в Осака.

 

4 ден:  Осака - Нара - Киото
Закуска. Днес ще се отправим на посещение към старата столица Нара. Разглеждане на шинтоисткото светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета. Комплексът e известен и със своя парк с елени, където животните се разхождат на свобода. Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е най-голямата дървена конструкция в света и помещава колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Отпътуване към Киото.
Киото е един от градовете с най - богата култура в Азия. Населението е 1,5 милиона души. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храма и 400 шинтоистки светилища.
В миналото градът е бил столица на императорска Япония, сега е столица на префектура Киото. През 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата от Нара, далеч от будисткото влияние.
През 794 г. новата столица Хейан-кьо се превръща в седалище на императорския двор. По-късно градът е преименуван на Киото (столица-град) и остава столица на Япония до преместването ѝ през 16 век в Едо (днешно Токио).
През Втората световна война въпреки решението на американското правителство да пусне атомна бомба над града, в крайна сметка Киото е пощаден. Нощувка в Киото.

5 ден:  Киото - Руанжи, Кинкаку джи, Ниджо
Закуска. Обиколка на град Киото. Ще имате възможност да посетитe храма Роанжи, обявен от ЮНЕСКО за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, са признати като абсолютно творение на японската култура в стила “Каресансуи”. Разглеждането продължава със Златния павилион (така известния храм Кинкаку джи), строен през 1397 г. като резиденция на шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”. След това ще посетим замъка Ниджо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и е бил средище на важни исторически събития. Свободно време за разходка по чаровните малки улици с много ресторантчета и сувенирни магазини.
Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Златният храм Кинкакуджи (на японски език "кин" означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу през периода Муромачи (13-15 век). Неговият син превръща вилата в храм, наречен формално Rokuon-ji. Конструкцията е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година. Нощувка в Киото.

6 ден:   Киото - Фушими Инари, Гион, Киомидзу – дера
Закуска. Ще се насладим и на храма Фушими Инари /Fushimi Inari/. Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати – тори /Tori Gates/, които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. В този храм се е водила последната битка през 1867 г. , която слага край на управлението на шогуните Токугава. Тогава започва периодът Мейджи. Сред хълмистия пейзаж на града се откроява независимият будистки храм Киомидзу-дера (Кiemidzu dera), официално Отова-сан Киомидзу-дера. Той е един от най-старите в Япония и представлява комплекс от тридесетина постройки, които са истинско произведение на изкуството с хипнотизираща красота, с изящни пропорции и перспектива. Заради значимостта си те са обявени за световно богатство на Япония и са сред основните забележителност на Киото.
Продължаване с опознаването на японската култура. По желание можем да посетите чаена церемония, ‘’Самураи шоу’’ и традиционен театър с маски. Вечерна пешеходна разходка в квартала на гейшите Гион – квартал с интересна история, особено в развитието му след XVII век. Тогава става възможно създаването на онези особени места за пиене на чай, където гостите могат да бъдат забавлявани.  Днес Гион е място, където атмосферата на отминалите години е най-добре запазена. Задължително останете за вечеря в старият град на улица „Понточо“. От двете и страни са разположени традиционни къщи преобразени в ресторанти, тук можете да опитате прочутият телешки стек в Киото стил. Нощувка в Киото.

7 ден:  Киото - Каназава 
Закуска. Отпътуване с влак до Каназава, градът често е наричан „малкото Киото“ и то с основание, пълен е с първокласни забележителности, включително една от най-забележителните градини в страната, няколко страхотни музея и запазени старомодни квартали. Тук са най-големите майстори златари в цяла Япония, специализирани в производство на тънки златни листове. Обиколка на града започва с разглеждане на Замъка Каназава, който от 1583 г. до края на Едо периода е бил седалище на мощния клан Маеда. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете, но впоследствие е реставриран.
За японците градините са техният микрокосмос, разходката ни продължава към една от най-големите и най – красиви градини в Япония – Kenrokuen Garden, датираща от 17 в. Според древните китайски книги, за да е перфектна една градина тя трябва да притежава шестте символа – просторност и уединение, изкуство и античност, водни пътеки и панорами. За съвършенството на градината допринасят още двете основни езера – Kasumigaike, Hisagoike и малкият водопад. След градините се отправяме към района Хигаши Чая, който е прекрасен квартал от красиви и добре запазени къщи на гейши. Много от тях са превърнати в ресторанти или чайни, където можем да вечеряме и да се потопим в прекрасната традиционна атмосфера.
Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Той е главен град на префектура Ишикава. Старият град в Каназава е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители. В буквален превод името Каназава означава „тресавище от злато” - наричат го така заради многото легенди, свързани с него. Една от историите разказва за селянин, който бил земеделец и отглеждал картофи. След като събирал зеленчуците, той отмивал златния прах, полепнал по тях и го събирал в своя кладенец.
Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар Едо период. Нощувка в Каназава.

 

8 ден:  Каназава - Токио, Сенсоджи
Закуска. Денят ни започва с пазара Омичо. Този пазар е един от най-приятните и оживени места в Япония. Той е по-малко пренаселен и по-спокоен от известният Цукиджи в Токио и по-просторен от пазар Нишики в Киото. Изпълнен е със сергия след сергия, продаващи местни морски дарове, както и добра селекция от плодове и зеленчуци и други японски храни. И най-хубавото е, че на пазара има много ресторанти, където можете да опитате много от нещата, се продават на него. След пазара се отправяме към самурайските къщи в Нагамачи – прекрасна област, представяща колекция от добре запазени самурайски домове, разположени по протежение на двата канала. Ще влезем и в къщата на самурайския клан Номура.
Пътешествието ни продължава към Токио. Трансфер и настаняване в хотела. Започваме с един от най-старите квартали – Асакуса, наричан „оазис от старо Едо”, тук е мястото, където големите светещи витрини отстъпват пред храмовете и си спомняме, че Япония освен модерна и динамична, е и страна с богата и древна култура. Посещение на храма Senso-ji  – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан и за на най-старият храм в града.
Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието и се намира в историческия квартал Асакуса. Според легендата през 628 година двама братя уловили от река Сумида статуята на Каннон- богинята на милосърдието. Въпреки че я върнали обратно в реката, тя винаги се връщала обратно при тях. Така храмът бил основан в близост до реката в памет на богинята, през 645 година, което го прави най - стария храм в Токио. Външният вход на храма "Каминаримон", наричан още "Гръмотевичния вход", е символ на квартал Асакуса и цял Токио. Нощувка в Токио

9 ден:  Токио - Асакуса, Гинза, Одайба
Закуска. Започваме с разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма Senso-ji и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разходката продължава до Асахи билдинг (ще разберете и защо Централата на бирата Асахи има толкова много прозвища и епитети) и най-високата телевизионна кула в света Tokyo sky three. Изграждането и започва през юли 2008 година и в него са участвали общо 580 000 работници, както е било при строежа на Токийската кула с височина 333 метра, издигната през 1958 година и станала емблематична за следвоенното възстановяване на страната. Небесното дърво на Токио е замислено, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и представя Токио като град, щадящ природата, в нея няма офиси, нито жилища. От платформата разположена на 350 м. надм. височина можем да се насладим на 360 гр. панорамна гледка , която се разкрива към Токио. Продължаваме към търговската улица „Гинза“- известна като най-луксозният център на модата, дом на Сони Билдинг – сградата, прочула са като витрина на авангардните технологии, най-многолюдната и най-ярката токийска улица. Атмосферата в тази част на Токио е великолепен микс от елегантност и стил. Тук може да откриете магазини на най-известните световни дизайнери – „Луи Витон“, „Армани“, „Диор“, „Бърбъри“ и много други. След това ще се качим на влакче, което се движи само без водач и ще се отправим към най-големият изкуствен остров в Япония – Одайба. Тук отново сме в бъдещето сред футуристична архитектура, гигантски кина и зашеметяващи магазини, гигантско виенско колело, малък изкуствен плаж. Залезът е великолепен, наслаждавайки се на красивата панорамна гледка. Нощувка в Токио.

10 ден: Токио - Мейджи, Шибуя, Хараджуку 
Закуска. Отправяме се към храма „Мейджи Джингу” е най-голямото шинтоистко светилище в Токио, посветено на император Мейджи и съпругата му. Шинто се нарича древната религия на Япония и е дълбоко вкоренена в японския начин на живот. Заобиколено от дървета, сградата на светилището представлява характерен пример за уникалната японска храмова архитектура. В градината са представени различни видове дървета и храсти, които растат само в Япония. В северния край се намира съкровищница, където са изложени лични вещи на императора и императрицата. Обиколката на Токио продължава с посещение на космополитния „Шибуйа” – един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, известен с диагоналната си пешеходна пътека. Ще прекосим кръстовището и ще се качим на първия етаж на кафенето Starbucks, за да го видим отвисоко. Недалеч се намира статуята на кучето Хачико, за което е направен едноименния филм с Ричард Гиър, превърнала се в символ на града. На 15 минути пеша ще стигнем до улица Такешита-Дори в квартала Harajuku, където се събират младежи с възможно най-странен и невъобразим външен вид, облечени и гримирани като герои от комикси, компютърни игри или исторически епохи: бунтовни рокери, лолити, барби, готика, flashys и всичко друго, което не можете да си представите.

За вечеря ще се настаним в някоя местна Изакая (кръчма), ще похапнем якитори (местна скара) и ще си кажем наздраве с чаша саке! Нощувка в Токио.

11 ден:  Токио - Нарита – Истанбул
Отпътуване за Нарита. Посещение на Наритасан Сенсоджи Темпъл - голям и много популярен будистки храмов комплекс в град Нарита, недалеч от летище Нарита. Наритасан е построен през 940 г. и е свещен обект за поклонение. В Голямата Пагода на Мира, можем да присъстваме на ежедневно се провеждащият се огнен ритуал Гома (молитва към божеството за здраве и късмет), отправен към божество Фудо Мио - една от най-важните фигури в религиозната история на Япония. Паркът към комплекса също е забележителен, включва типичните японски елементи.
Ще се разходим по Омотесандо - уличка изпълнена с множество магазинчета за сувенири, ръчно приготвени сапуни и други интересни неща. Разходка и вечеря в някой от кокетните ресторантчета,  след което се отправяме към летището за полет към Истанбул.

12 ден: Истанбул – София
Пристигане в Истанбул. Полет за София.

 

 

ЦЕНА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ :
2 490 евро на човек в двойна стая

РЕДОВНА ЦЕНА:
2 790 евро на човек в двойна стая

 

Цената включва:
Самолетни билети с летищни такси:  София – Истанбул – Осака  – Токио – Истанбул – София;
1 чекиран багаж с тегло до 30 кг. за международни полети;
7 дневна карта JR /Japan Railway/ за влака-стрела ”Шинкансен” и всички влакове/автобуси в страната;
9 нощувки, както следват:
3 нощувки със закуска в Токио - хотел APA Hotel Asakusa 3* или подобен;
3 нощувки със закуска в Киото - хотел Urban Hotel Kyoto 3* или подобен;
2 нощувка със закуска в Осака - хотел Arow Hotel Osaka 3* или подобен;
1 нощувка със закуска в Каназава - хотел Unizo Inn 3*или подобен;

Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония.
Входни такси за местата, описани в програмата;
Среща с  японец – културолог, говорещ български, който ще ви разкаже интересни неща за културата на Япония.

 

Цената не включва:
Лични разходи;
Билети за метро и друг обществен транспорт, музеи и обекти;
Застраховка „Отказ от пътуване“ (Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.);  доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 год.;

 

Начин наплащане:
Депозит в размер на 2500 лева/човек;
Доплащане до пълния размер по договор в срок до 25.03.2019 г.;
Плащането се извършва в брой в офиса или по банков път.

 

Допълнителни екскурзии:
Програма включваща - Чаена церемония, ‘’Самураи шоу’’ и  традиционен театър с маски – 90 евро/човек
Bento Cooking Class – 80 евро/човек
Изживейте едно автентична приключение в приготвянето на пригответе своя собствена кутия бенто на сутрешен клас за готвене в Киото. Научете за типичните японски ястия, като суши, темпура и мисо супа, и чуйте за културния произход на добре познатата японска храна за Бенто. Проследена до късния период на Камакура (1185 до 1333 г.), кутията Бенто вече се е превърнала в основна част от японската кухня.
Разглеждане на  Токио Скай – 15 евро/човек

 

Важна информация:
Валиден международен паспорт мин. 6 месеца след датата на връщане;
При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна. Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите. Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване.
Цената е валидна за група от минимум 12 туриста.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на Договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- ако прекратяването е до 180 дни преди датата на отпътуване, не се дължи такса прекратяване
;
- ако прекратяването е от 179 до 90 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
- ако прекратяването е от 89 до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
- aко прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
- ако прекратяването е под 29 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.